MUOTOKUVAT OPETTAJISTA JA KOULUN MERKITTÄVISTÄ HENKILÖISTÄ

Koulun ensimmäinen senioriyhdistys perustettiin 14.2.1960.Ensimmäisen kerran tehtiin yhdistyksen hallituksen12.3.1961 kokouksessa ehdotus opettajien muotokuvien maalauttamisesta. Periaatepäätös vahvistettiin samana päivänä vuosikokokouksessa.

Vuosikokouksessa 26.5.1962 päätettiin saksan opettaja Axa Berglindin ja kotitalousopettaja Hilja Raevuoren muotokuvien tilaamisesta taiteilija Laura Järnefeltiltä. Nämä muotokuvat paljastettiin 1963.

Juhani Kolehmainen (Laura Järnefeltin poika) kertoo muotokuvista:

"Vanhoista opettajien kuvista senioriyhdistyksen maalauttamia ovat: Axa Berglindin, Ilta Kokkosen ja Hilja Raevuoren kuvat.
Eeva Backmanin muotokuvan Laura Järnefelt maalasi omasta halustaan ystävästään. Se oli aikoinaan julkisessa näyttelyssä ja sai erittäin hyvän arvostelun. Kuva oli Suvirannan seinällä vuosikymmeniä, kunnes vanhempani päättivät lahjoittaa sen koululle, jossa se Eeva Backmanin toimintaa ajatellen on oikealla paikallaan.

Muut muotokuvat mm. Rehtori Raevuori, Pekka Siimestö ja Väinö Mutru, jotka lienevät Yhteiskoululla ovat koulun maalauttamia."


Lisäksi Yhteiskoulun koulun tontin ja Nahkalinna-rakennuksen lahjoittajan, maanviljelysneuvos Bjarne Westermarckin, rehtori Väinö Kyrölän ja johtokunnan puheenjohtaja talousneuvos Kalle Valasman muotokuvat ovat Laura Järnefeltin maalaamia.


Sivua täydennetään tarpeen mukaan...

SENIORIYHDISTYKSEN ETUSIVULLE