LIISA TARUS  (e Toivonen)
vuodesta 1932 - 1972

opetti liikuntaa ja terveystietoa, lempinimi "Jumppa" tai "Jumppiska"Liisa Toivonen
Jumppiska ulkovalvojana 1940-luvulla

Opettajien lentäviä sanontoja ja oppilaiden metkuja:

- Voimistelutunnilta oli jäänyt mieleen joka jouluinen  joulumatkustus!
Liisa Tarus 1964
Kuva: Tilauskuva puh 28 74 76 Järvenpää / Senioriyhdistyksen arkisto
Liisa Tarus 1965

* * *

 
klikkaa kuvaa

4 A luokalla 1954 tyttöjen liikunnan ohjausta 


"Eläkkeelle siirtyvät koulumme ensimmäiset voimistelunopettajat Liisa Tarus ja Veijo Kokkonen. Veijo Kokkonen aloitti jo syksyllä 1929 ennen valmistumistaan, joutui, kuten alkavassa koulussa tavallisesti, huolehtimaan muidenkin harjoitusaineiden opetuksesta ja tyytymään varsin puutteellisiin olosuhteisiin, mutta nuoruuden into korvasi välineiden vähyyden. Hän siirtyi 20 vuoden kuluttua hoitamaan perheyhtiötä, mutta palasi v. 1954 toiseksi voimistelunopettajaksi. Liisa Tarus aloitti v. 1932, kun koulu oli ehtinyt 5-luokkaiseksi, ja on keskeytyksettä tähän asti toiminut tyttöjen liikunnan ohjaajana, aluksi yksin, kunnes koulun laajetessa sai v. 1953 avukseen toisen.
Voimistelunopettajan työ ei ole rajoittunut vain tuntien pitämiseen. Veijo Kokosen aikana solmittiin kiinteät kilpailusuhteet Keravan yhteiskoulun kanssa, myöhemmin on osallistuttu pääasiassa uusmaalaisiin ja koko valtakunnan käsittäviin kilpailuihin. Sekä Liisa Tarus että Veijo Kokkonen ovat sen takia joutuneet kilpailujoukkueiden johtajina kiertämään laajalti maassamme omalla kustannuksellaan, Liisa Tarus myös raittiusseuran kesäpäivillä koulumme urheilijoiden huoltajana. Kun kouluumme perustettiin teinikunta - silloin toverikunta - Veijo Kokkonen oli sen ensimmäinen kuraattori useita vuosia. Hänen johdossaan oli myös koulun urheiluseura Jyky perustamisestaan lähtien aina vuoteen 1949 asti. Liisa Tarus hänen rinnallaan huolehti tyttöjen kilpailuista.
Koulu tuntee suurta kiitollisuutta näiden koulumme liikunnan veteraanien monipuolista ja ansiokasta elämäntyötä kohtaan."

Liisa Tarus vuosikertomus 1971-1972

Vuosikertomus 1971-1972 ss. 9-10.

Veijo Kokkosen sivulle

Paluu opettajien kuvien sivulle