VEIJO KOKKONEN

vuodesta 1929 - 1949 ja 1954 - 1972opetti voimistelua, lempinimi "Vekkeli"

Veijo Kokkonen

* * *

Veijo Kokkonen toimi pitkään Partiolippukunta Partio-Sissit johtajana.

* * *

Yliluutnantti Veijo Kokkonen
Kuva Pekka Harjuvaaran albumi / Jaakko Harjuvaara

Yliluutnantti Veijo Kokkonen 9.8.1943

ISOKOKOINEN KUVA

* * *
Veijo Kokkonen, Erkki Kolehmainen ja Väinö Kyrölä osallistuivat v 1938 Järvenpään puulaakihiihtoon Yhteiskoulun joukkueena
Ester ja Veijo Kokkosen haastattelu Yhteiskoulun alkuvuosista on
Ester ja Veijo Kokkosen haastattelu Keski-Uusimaa -lehdessä 25.10.1988 koulun 60v juhlien yhteydessä.

pdf-tiedosto
Veijo Kokkosen haastattelu talvisodan syttymisen 50v päivän johdosta Tuusulanjärven Viikkouutiset 29.11.1989.

pdf-tiedosto


* * *

VEIJO KOKKOSEN 60-v PÄIVÄN LEHTILEIKKEITÄ
LEHTILEIKEKOKOELMIEN SIVULLA


 * * *Veijon ja Esterin kotitalo

Veijo ja Ester Kokkosen kotitalo Sahankaari 4, rakennettu v 1800-luvun lopulla ja se oli ensin Westermarckin kartanon pehtoorin asunto. 

* * *

"Eläkkeelle siirtyvät koulumme ensimmäiset voimistelunopettajat Liisa Tarus ja Veijo Kokkonen. Veijo Kokkonen aloitti jo syksyllä 1929 ennen valmistumistaan, joutui, kuten alkavassa koulussa tavallisesti, huolehtimaan muidenkin harjoitusaineiden opetuksesta ja tyytymään varsin puutteellisiin olosuhteisiin, mutta nuoruuden into korvasi välineiden vähyyden. Hän siirtyi 20 vuoden kuluttua hoitamaan perheyhtiötä, mutta palasi v. 1954 toiseksi voimistelunopettajaksi. Liisa Tarus aloitti v. 1932, kun koulu oli ehtinyt 5-luokkaiseksi, ja on keskeytyksettä tähän asti toiminut tyttöjen liikunnan ohjaajana, aluksi yksin, kunnes koulun laajetessa sai v. 1953 avukseen toisen.
Voimistelunopettajan työ ei ole rajoittunut vain tuntien pitämiseen. Veijo Kokkosen aikana solmittiin kiinteät kilpailusuhteet Keravan yhteiskoulun kanssa, myöhemmin on osallistuttu pääasiassa uusmaalaisiin ja koko valtakunnan käsittäviin kilpailuihin. Sekä Liisa Tarus että Veijo Kokkonen ovat sen takia joutuneet kilpailujoukkueiden johtajina kiertämään laajalti maassamme omalla kustannuksellaan, Liisa Tarus myös raittiusseuran kesäpäivillä koulumme urheilijoiden huoltajana. Kun kouluumme perustettiin teinikunta - silloin toverikunta - Veijo Kokkonen oli sen ensimmäinen kuraattori useita vuosia. Hänen johdossaan oli myös koulun urheiluseura Jyky perustamisestaan lähtien aina vuoteen 1949 asti. Liisa Tarus hänen rinnallaan huolehti tyttöjen kilpailuista.
Koulu tuntee suurta kiitollisuutta näiden koulumme liikunnan veteraanien monipuolista ja ansiokasta elämäntyötä kohtaan."


Veijo Kokkonen vuosikertomuksessa 1971-1972


* * *
Liisa Taruksen sivulle


* * *

Veijo Kokkosen muistokirjoitus

* * *

Paluu henkilökunnan ja opettajien henkilökuvien sivuille


Paluu opettajien ja henkilökunnan ryhmäkuvien sivulle