KERTTU IGNATIUS

vuodesta 1952 - 1966

opetti ruotsia, lempinimi "Naakka"

Kerttu ignatius
Kuva: Tilauskuva puh 28 74 76 Järvenpää / Senioriyhdistyksen arkisto
Kerttu Ignatius menossa tunnille 1965.

* * *


OPPILAIDEN KERÄÄMIÄ OPETTAJIEN "LENTÄVIÄ SANONTOJA JA OPPILAIDEN METKUJA":

 Eräs oppilas sai  yllätyksekseen ehdot ruotsissa.Hän luki kesän ja meni sitten Naakan kotiin tenttimään. Siellä kovaäänisen lasten melskeen keskellä hän kirjoitti kokeen. Naakka tuli katsomaan koetta ja vilkaistuaan paperia tokaisi, että mitä pidit minun pienestä jekusta! Oppilas hölmistyi. Hän sai laudaturin ruotsista yo-kirjoituksissa.

- Naakka, muisti jatkuvasti kertoa opiskelijoille, että hän oli vuonna 1918 helmikuussa vastaanottamassa jääkäreitä Vaasassa, josta oli kotoisin.

* * *

Naakka oli teinikunnan kuraattorina 1963-1964 ja hänen haastattelunsa julkaistiin  KasKas-lehdessä 1964 N:o 2-3

Kaskas-lehti 1964 / 2-3

* * *

"Kerttu Ignatius on hoitanut vuodesta 1952 alkaen ruotsin kielen opettajan, vuodesta 1954 nuoremman lehtorin tointa. Alun perin hän ei valinnut opettajan ammattia, mutta ehti kuitenkin perehtyä pedagogin pulmiin jo muualla, joten hän saattoi aloittaa työnsä koulussamme tottuneena opettajana. Ei hän outoon paikkaan tullutkaan, sillä hän oli tutustunut koulumme työskentelyyn johtokunnan jäsenenä vv. 1950-52. Voimiaan säästämättä hän on huolehtinut oppilaistaan ja heitä hyvin ymmärtäen, heille vapaa-aikaansakin uhraten päässyt hyviin tuloksiin. Kiitämme leht. Kerttu Ignatiusta mieleen jäävästä työkaudesta."  - Vuosikertomus 1966-1967.

* * *

Lehtileikkeitä Kerttu Ignatiuksen 60v - päivän merkeissä.

Lehtileikkeet 60v


Paluu henkilökunnan ja opettajien henkilökuvien sivulle

Paluu opettajien ja henkilökunnan ryhmäkuvien sivulle