Seniori ELINA LEHTONEN
(os. Kitunen)

 13.6.1920 -  29.10.2010

Elina Kitunen valmistui ylioppilaaksi Järvenpäässä yli 70 v sitten - v.1938 -
ja oli kunniavieraana Järvenpään lukiolla lakkiaisissa 31.5.2008.


* * *

Elina Lehtonen antoi uudelleen perustetun Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion senioriyhdistyksen sivustolle vanhojen kuvien albuminsa kuvat skannattaviksi. Hänen ansiostaan yhdistyksen sivuston vanhimman historiallisen osan kuva-aineisto kasvoi huomattavalla osuudella. Hänen antamiaan kuvia löytyy luokka-, penkkari-, ylioppilas-, opettaja-, lotta- ym. kuvien ryhmistä. Tämän lisäksi hän tunnisti verrattoman hyvän muistinsa ansiosta suuren määrän myös muiden kuvien henkilöistä. Hänellä oli korkeasta iästään johtuen hallussaan paljon muistitietoa, jota ei ollut enää mistään muualta saatavissa. Hän jaksoi puolisonsa hoitamisen ja monien muiden tehtävien ohella antaa paljon aikaansa ja kokemustaan senioriyhdistyksen historiaosuuden keräämiseen ja päivittämiseen.
Hänen vanhempi sisarensa Maija oli Yhteiskoulun
ensimmäisten oppilaiden / ylioppilaiden luokalla. Hänen nuorempi veljensä Jaakko kävi myös Järvenpään Yhteiskoulua ja hänen elämänsä päättyi sankarivainajana ja nimensä löytyy koulun Pro Patria - taulussa ja Pro Patria-sivulta. Elina Lehtosen historiatietojen muistiinpalauttamisprosessia kuvaa kauniisti eräs hänen lähetekirjeensä, joka on pdf-muodossa luettavissa. Muistelmiaan koulun alkuvaiheilta Elina Lehtonen kertoi kauniisti ja havainnollisesti mm. koulun 70v juhlissa 10.10.1998.

Senioriyhdistyksen hallitus päätti kokouksessaan 29.9.2010 antaa Elina Lehtoselle kiitokseksi hänen arvokkaasta työstään yhdistyksen standaarien ensimmäisen kappaleen. Valmistusprosessin hitauden vuoksi standaaria ei ehditty luovuttaa hänelle.70 v sitten ylioppilaaksi kirjoittanut Elina Lehtonen
Kuva Suvi Takko


Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Senioriyhdistys kunnioittaa Elina Lehtosen muistoa ja
ottaa osaa omaisten suruun tämän sivuston kautta.
Standaari* * *

Elina Lehtosen löydät omasta
 
ylioppilaskuvastaan v. 1938
Järvenpään yhteiskoulun salissa ylioppilas nro 5.

* * *
 
Elina Lehtosen muistelut koulunkäynnistä 1930-luvulla

kuva
Yhteiskoulun 70-v juhlien yhteydessä.

* * *
 
Elina Lehtosen haastattelu Keski-Uusimaa lehdessäYhteiskoulun ja Lukion 80-v juhlien yhteydessä.


Paluu yksittäisten henkilöiden koontisivulle


PALUU SENIORIYHDISTYKSEN KOTISIVULLE