YLIOPPILAAT 26.5.1944

Maileena Vestala (nyk Raevuori) kertoo muistelussaan tästä ylioppilasluokasta:

"Abiturienttivuoteni alkaessa vuonna 1943 luokallamme oli 14 tyttöä. Koulua yritettiin käydä sodasta riippumatta mahdollisimman normaalisti. Lukuvuosia oli koko sota-ajan lyhennetty molemmista päistä. Ylioppilastenttieni aikana alkoivat Helsingin yölliset suurpommitukset. Ilmassa roikkuvat valopommit ja pommien välähdykset ja jytinä näkyivät ja kuuluivat hyvin, kun palasin koulusta saksan kielioppitentin jälkeen illansuussa kotiini, Ruotsinkylän kokeilualueelle.
Ylioppilaskirjoituksissa keväällä 1944 saatoimme valita reaali- ja matematiikkakokeen välillä. Ainekirjoitus, Saksan ja Ruotsin kielet olivat pakolliset, joten ylioppilastodistukseen tuli vain neljä arvosanaa. Sota-aika oli niin poikkeuksellista aikaa, ettei meidän luokalta kukaan yrittänyt kirjoittaa mitään ylimääräistä. Lakin sain 26.5.1944 yhdessä 11 muun tytön kanssa. Poikia ei luokallamme ollut enää 2 vuoteen. Ilmeisesti tuolloin sodan loppuvaiheessa jo 17-vuotiaatkin pojat oli komennettu jonnekin maanpuolustukselliseen koulutukseen."
Vuosikertomuksessa 1939-1945  kerrotaan sivulla 13 sotavuosien ylioppilastutkinnoista...:
"Keväällä 1944, jolloin ylioppilaskirjoitukset tapahtuivat samaan tapaan kuin edellisenäkin keväänä, oli mukana 13 kokelasta - kaikki tyttöjä - joista 11 hyväksyttiin; toinen hylätyistä oli koko lukuvuoden kestäneen sairauden vuoksi koulussa ainoastaan pari viimeistä viikkoa."


ylioppilaat 1945
kuva: Havas  Et.Hesperiank. 30. A. 6. Puh. 46799

Vasemmalta seisomassa: ??, ??, ??, ??, ??, ??, ??, ??, ??, Maileena Vestala (nyk Raevuori), ??.


ylioppilaat 1944
kuva: Havas  Et.Hesperiank. 30. A. 6. Puh. 46799
Senioriyhdistyksen  arkistossa


Luokanvalvoja Ester Kokkonen lakittaa  Eeva Matikan.


Suurikokoinen pdf-kuva


Paluu oppilasluettelon sivulle

 
Paluu ylioppilaskuvien sivulle