OLE HELLEN
vuosina 1961 - 1962

opetti matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa, lempinimi "Uule"

Uule
Pirjo Mäkisen (Silvennoinen) albumista.
OPPILAIDEN KERÄÄMIÄ OPETTAJIEN "LENTÄVIÄ SANONTOJA JA OPPILAIDEN METKUJA"::

- Ole Hellen seisoi kokeita valvoessaan pöydällä, ajoi partaansa luokassa ja kertoi mukavia juttuja entisistä tyttöystävistään.  Hän myös sanoi: "Kaksi vuotta on maksimi yhdessä koulussa!" Niinhän asia taisi ollakin.

- Ole Hellen oli varmaankin värikkyydessään koulumme opettajien kärkipäätä:
Ole asusteli Helsingissä, josta hän aamuisin päristeli vanhalla Ifa F8 autollaan koululle monasti niin myöhässä, että joutui aloittamaan päivänsä parranajolla luokassa, koska ei ollut ehtinyt kotona tätä tehdä. Ifan hän yleensä jätti, ei parkkipaikalle, vaan koulun seinustalle pihalle lähelle ulko-ovea päästäkseen nopeammin tunnille.
Erään kerran pojat olivat välitunnilla vahingossa nojailleet Olen Ifan pahvikuoreen, johon oli tietenkin tullut nyrkin mentävä reikä.
Yhtenä asianosaisena Mäkelän Timppa sitten korjautti reiän perheensä autokorjaamolla, joten siltäosin asia tuli kuntoon. Olella riitti kuitenkin tapauksesta tunneille pitkäksi aikaa saarnaamisen aihetta.

- Ifalla oli oma maineensa 'autona'. Kerran pojat olivat sormella kirjoittaneet kuraiseen Ifan lokasuojaan: "Olen auto";)

Olella oli kokeissa persoonallinen arvosteluasteikko:  4 - 11. Tuo yli kympin menevä osuus oli "hyvän miehen/naisen" lisää, jota jaettiin sitten kait osittain naamankin perusteella.

Tunnilla alkaessaan ajaa partaa, hän laittoi jonkun vartioimaan luokan oven ulkopuolelle, koska hän pelkäsi Liikkuvaa Miina LK:ta ( Ilta Kokkonen). Vartijan hän ohjeisti:" Jos LK tulee, niin sano, että ajoin sinut ulos luokasta."Paluu opettajien kuvien sivulle

PALUU YHDISTYKSEN ETUSIVULLE