IRMA LEHTONEN
1975 - 1998

opetti uskontoa, mutta annetaan Irman itsensä kertoa:

"Tulin tuntiopettajaksi Yhteiskouluun 1975, auskultoin 1979-80 ja sain 1980  yläasteen lehtorinviran, johon kuului opetusta sekä Kartanon että Keskustan yläasteilla. Vähitellen Kartanon tunnit jäivät pois, ja puuttuvan opetusvelvollisuuden osan sain joskus lukiosta, joskus mm. perhekasvatuksesta. Eläkkeelle jäin joulukuussa 1998."

Irma piispantarkastuksen kuvassa 1982
Helsingin hiippakunnan piispantarkastuksessa 1982 kahvipöydässä vasemmalta:
Tuomiokapitulin asessori teol.tri Pirkko Lehtiö, Tuusulan rovastikunnan lääninrovasti Tuusulan khra Matti Korppi-Tommola, uskonnonopettaja Irma Lehtonen, piispatar Eila Nikolainen, tarkastuksen notaarina toiminut pastori Seppo Leveelahti.

* * *

"Sydäntäni lähellä oli kodin ja koulun yhteistyö, niinpä olinkin vuosia vanhempainkerhon opettajajäsenenä. Olin ideoimassa ja järjestämässä mm. avoimien ovien päivän vaihtelevuutta, niin että joka luokka sai yläasteella joka vuosi erilaisen kokemuksen. Oli perinteinen ovien avaus, niin että kotiväki sai tulla seuraamaan tavallista koulutyötä. Sitten tuli "Vanhemmat oppilaina"-päivä, jolloin oppilas sai vapaapäivän, jos sai isän tai äidin puolestaan koulutyöhön. Ja kolmas malli oli "Vanhemmat opettajina"-päivä, jonka aikana mitä erilaisimpia ammatteja edustavat vanhemmat pitivät tunteja, demonstraatioita, työpajoja ja esitelmiä omilta aloiltaan tai harrastuksistaan,  ja usein oppilaat saivat vielä valita itseään kiinnostavat tunnit."

Irma kirjoitti sanat 9.3.1991 vanhempainpäivän rap-videoon.

"Pidin yllä koulun yhteyttä vanhempiin myös siten, että pyysin heitä pitämään päivänavauksia. Näin jatkui vuosia perinne, että joka torstai oli vanhempainkerhon vuoro, ja keskusradiosta kaikui jonkun isän tai äidin, jopa mummon tai vaarin ääni. Jotkut oppilaat kauhistuivat oman väen tuloa taloon, toiset taas olivat niin innoissaan, että änkesivät samaan koppiin näyttämään, miten laitteet toimivat."

"Koulun täyttäessä 60 vuotta saivat seniorit vallata vanhempien päivänavausvuoron. Saimme kuulla monenlaista taitajaa Ester Kokkosesta Marko Terva-ahoon ja Mika Gilaniin."


kiitokset

Tuula Puosi, Irma, Liisa Kumpulainen e Muikku. 

Irmalle luovutetaan  WSOYn julkaisema, Hannu Tarmion kokoama teos Elämänviisauden kirja,
jonka sain opettajahuoneessa ilmeisesti "ansioistani" avoimien ovien päivän järjestelyissä.
Kansilehdelle on kirjoitettu punaisella: Irmalle 9.3.1991

* * *

Ylioppilas Irma Tiililä
"YHTEISKOULUN TIE Keskustan yläaste ja Järvenpään Lukio 1995-1996" siv. 39


* * *

Irma ja Aune koululn ympäristöpäivänä 1990

Yhteiskoulun ympäristöpäivän 1990 "Kävelevä Roska" / Irma ja "Kukkaistyttö" / Aune.Irma LehtonenIrma piirsi ensimmäisen joulun tapahtumat omaan pihaansa:

Irman joulupiirros

Irman läksiäisistä kirjoitettiin YHTEISKOULUN TIE 1998-99 vuosikirjassa seuraavasti:

Yhteiskoulun Tie 1998-99 Irman läksiäiset


Yhteiskoulun Tie 1998-99 Irman läksiäiset

Takaisin opettajien kuvien sivulle


* * *
PALUU senioriyhdistyksen etusivulle